Podcast

Bobletider i bitcoinland, sidste udkald for Pandora og et forstoppet marked på 3.400 mia. kr.

Lige nu ligner kryptoland på ingen måde et alternativ til gængs valuta. Nærmere et pyramidespil, hvor spekulanter enten forgyldes eller ruineres, lydet det i Finans' ugentlige podcast, Bundlinjen.

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

Først sparkede topchefen finansdirektørs ud, og aktien styrtdykkede. Men så beroligede direktionen de nærmest paniske investorer på den længe ventede kapitalmarkedsdag. Topchef Anders Colding Friis har købt sig til i smykkefirmaet Pandora, men hvor længe? Det ligner et sidste skud i bøssen for den pressede direktør.

Der er enorm prisforskel mellem de dyreste og billigste pensionsselskaber. Men hvad nytter det at vide, at PensionDanmark er billigst på firmapensioner, når den almindelige lønmodtager alligevel ikke kan skifte? Vi står reelt med et rigidt, fastlåst pensionsmarked til i alt 3.400 mia. kr., hvor lønmodtagernes muligheder for at skifte leverandør er ikkeeksisterende.

Bobletider i bitcoinland: Hele række af såkaldte kryptovalutaer dykkede 20-40 procent tirsdag og onsdag. Bitcoin er lige nu 40 pct. nede i forhold til december. De store udsving kan ruinere og forgylde spekulanter og dumdristige investorer. Men kan vi bruge de nye krypotovalutaer til andet end bare spekulation?

Deltagere i studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og vært og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til alle Finans' podcasts her:

Læs også