Serier

Magtkamp i Coop, DF angriber erhvervstoppen og den globale elites Roskilde Festival

Uenigheden mellem Dansk Folkeparti og erhvervslivet når nye højder. Først røg ideen om at lette topskatten, og nu vil DF gøre det sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Hvad laver et lønmodtagerparti egentlig i blå blok?

World Economic Forum 2016

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

Der er splid mellem butiksejerne i dagligvaregiganten, Coop, og selskabets topledelse om alt fra strategi, økologi og personer. Det er på mange måder en "ideologisk magtkamp" mellem bestyrelsesformand Lasse Bolander og topchef Peter Høgsted på den ene side og de primært jyske oprørere på den anden, lyder vurderingen.

Danmark tjener 1 milliard kroner på de 6.000 udlændinge, der opholder sig i Danmark på den såkaldte beløbsordning, viser tal fra Finansministeriet. Finansminister Kristian Jensen er begejstret. Dansk Arbejdsgiverforening jubler. Dansk Folkepartis, Martin Henriksen, afviser derimod blankt: Det er rent "bestillingsarbejde", som man ikke kan bruge til en pind.

Erhvervslivets lobbyorganisationer er »politisk tonedøve«, lyder det i studiet.

De riges Roskilde Festival: I disse dage mødes verdenseliten i den schweiziske alpeby, Davos. Verdens mest magtfulde politikere diskuterer verdenssituationen omgivet af meterdyb sne og håndplukkede journalister til World Economic Forums årlige topmøde. Men hvad skal vi egentlig bruge Davos til? Der snakkes meget, men det hele er glemt efter en uge eller to.

Deltagere i studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og vært og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til alle Finans' podcasts her:

Læs også