Podcast

TDC's skrøbelige stormagtsdrøm, Novo og en bankchef, der prædiker en 100 timers arbejdsuge

Kan minus gange minus give plus, når det kommer til virksomhedsfusioner? Og hvordan kan en chef, der siger, at en normal arbejdsuge er 60 timer overhoved tale om work-life balance?

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

Teleselskabet TDC opkøber tv-giganten, MTG, som bl.a. ejer Viasat og TV3, i en handel til 15 mia. kr. En ny skandinavisk magtfaktor er født i underholdningsindustrien. Men investorer dumper ideen med et brag. Og det er nemt at finde hår i suppen. TDC har tabt 75.000 kunder i løbet af det seneste år, mens MTG kæmper med en stagnerende tv-forretning truet af streamningtjenester som Netflix og HBO. Er det her et opkøb efter logikken: Minus gange minus giver plus?

Det er en forpjusket ledelse, der står tilbage i Novo Nordisk. Torsdag leverede man et halvskuffende regnskab. I tirsdags kuldsejlede et opkøbsforsøg på det belgiske biotekselskab, Ablynx, hvor man blev overhalet indenom af ærkerivalen Sanofi. Det urørlige image af koncernen fra Bagsværd er falmet, lyder konklusionen i studiet.

Kan man have en work-life balance på jobbet, når chefen kalder en 60 timers arbejdsuge for kort? Nej, selvfølgelig ikke, skriver kommentator Anders Heide Mortensens i sin seneste kommentar, der er blevet læst over 15.000 gange. Men det er præcis, hvad Nordeas nye chef for corporate finance siger: »Når folk i denne her branche føler, at de arbejder for meget, så er det, fordi de arbejder 100 timer om ugen. Når de føler, at de ikke har arbejdet så meget, har de arbejdet 60.«

Deltagere i studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og vært og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til alle Finans' podcasts her:

Læs også