Podcast

En strategi på "speed", elkongens afrydder og kongehusets rolle for erhvervslivet

Der skal fibernet ud til alle danskere, lover bejlerne til TDC, der har lagt 40 mia. kr. på bordet for at overtage selskabet. Men planen virker som et luftkastel, lyder vurderingen.

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

TDC-ledelsen anbefaler aktionærerne at sige ja til et bud på 50,25 kroner per aktie til i alt 40,3 mia. kr. Den australske kapitalfond, Macquiare, står i spidsen for de nye bejlere, der også tæller pensionskasserne ATP, PKA og PFA. De forventer et tocifret afkast, men lover samtidig fibernet til danskerne og høje investeringer. En urealistisk strategiplan »på speed«, lyder vurderingen.

»Det er helt vanvittigt,« siger den nytiltrådte direktør i energiselskabet Ewii, Lars Bonderup Bjørn, om den tidligere direktørs dispositioner. De såkaldte elkonger har brændt op mod 10 mia. kr. af på alternativer investeringer og brugt millioner på fodboldsponsorater og luksusture med fruen til Kina. Den nye direktør skal rydde op. Men ser det ud til at lykkedes? Vi tvivler.

Erhvervslivet og politikerne bruger det danske kongehus til at sparke døre ind til nye markeder og mulige eksporteventyr. Men det ender ofte med en svær politisk balancegang. I 2016 besøgte kronprinsparret Mary og Frederik eksempelvis det islamistiske styre i Saudi-Arabien. Spørgsmålet er, om det er fair at sende kongehuset ud til lande, præsidenter og konger, som mange danske politikere nægter at røre med en ildtang.

Lyt til alle Finans' podcasts her:

Læs også
Top job