Podcast

Møgsagen vokser i Danske Bank, storkonflikten truer og slagsmålet raser i Stadil-imperiet

Hvor mange møgsager kan man klare som topchef, før man bliver kaldt ind på formandens kontor? Næppe mange flere end Danske Banks Thomas Borgen kæmper med i øjeblikket.

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

(01:00) Det er en usmagelig og grov hvidvasksag, som Dansk Bank er fedtet ind i. Nye afsløringer i Berlingske skubber topchef Thomas Borgen og resten af direktionen dybere ud i sumpen. Det viser sig, at en intern whistleblower fra den estiske afdeling tilbage i december 2013 advarede direktionen om lovbrud og mistænkelige pengeoverførsler. Hvad vidste Thomas Borgen hvornår? Og hvor meget støj kan direktøren klare, før fyringen truer?

(09:40) Offentlige overenskomstforhandlinger. De statslige ansatte kræver 8,2 procent mere i lønposen over de næste tre år. Det er mere, end de privatansatte får i samme periode. Men bør den offentlige sektor virkelig være lønførende? Og hvis vi skærer al dramaet og retorikken fra, hvad er så egentlig risikoen for en storkonflikt?

(16:00) Slagsmål i Stadil-imperiet. »Årets aprilsnar,« siger rigmand og Hummels ejer, Thor Stadil, med henvisning til at den tidligere direktør i Hummel har droppet sit sagsanlæg mod netop Hummel for uberettiget fyring. Den fyrede direktør, Søren Schriver, siger, at han dropper sagen, fordi han nu har fået sin løn. Den køber Stadil-familien ikke. De havde glædet sig til retsopgøret, så sandheden om Schriver »løgne« kunne komme frem, lyder det. Slagsmålet forsætter i en speget sag om svindel, underslæb og lyssky forretninger i Tyrkiet.

I studiet kommentator Anders Heide Mortensen og virksomhedsredaktør Søren Linding. Vært: Debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til de fem seneste episoder af Bundlinjen her:

Læs også