Podcast
0

Thomas Borgens mulige afløser, børsmiraklet taber luft og landets dyreste pensionskasse

Dead man walking er efterhånden opfattelse af Danske Banks topchef, Thomas Borgen. Vi tager hul på debatten om hvem, der skal overtage lederstolen i landets største finansielle supermarked.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:41) Danske Banks møgsag om hvidvask firdobler i størrelse. De mistænkelige transaktioner i Danske Banks berygtede estiske filial svulmer til over 200 milliarder kroner. Dermed kommer møgsagen direkte ind på en top 5 over verdens største hvidvaskskandaler. Det må efterhånden være et spørgsmål om tid, før topchef Thomas Borgen får silkesnoren. Vi sætter et par konkrete navne på hans mulige efterfølger.

(11:45) Børsballonen taber luft. Hvis du havde sat 100.000 kroner på børsmiraklet, Ambu, for fem år siden og solgt her til morgen, så havde du et pænt stykke over to millioner kroner i hånden i dag. Men nu er der ridser i lakken. En storaktionær sælger, bestyrelsesformanden dumper halvdelen af sine aktier, og den kontroversielle topchef begynder at kalde saglig kritik for ”fake news”. Er luften ved at sive ud af aktieballonen?

(19:07) Danmarks dyreste pensionsselskab. Helt præcis 5.351 kr. Så stor var forskellen mellem at være kunde i landets dyreste og landets billigste pensionsselskab, når det kommer til de rene omkostninger. Det er et marked for langt over 3.000 milliarder kroner, men alligevel er konkurrencen nærmest ikke-eksisterende. Hvorfor? Og hvad kan man som helt almindelige dansk lønmodtager gør for at sikre sig et bedre afkast - og en tidligere pension?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her:

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også