Podcast

Det lysner for Danske Bank, defensive danske topchefer og brodne kar i lastbilsbranchen

Der tjenes gode penge i de store børsnoterede selskaber. Alligevel holder topcheferne på pengene. Vi har brug for flere investeringer for at holde gang i økonomien, lyder kritikken.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:50). Topchefen, der sætter sig i spil til sit eget job. Overskuddet i Danske Bank for årets tre første kvartaler sank med knap en fjerdedel i forhold til samme periode sidste år. Men et overskud på 11,6 milliarder kroner er bestemt godkendt midt i en historisk krise. Den midlertidige topchef, Jesper Nielsen, begynder at ligne en kandidat til stillingen som direktør.

(13:10) Profit, men alt for små armbevægelser. Der tjenes gode penge i dansk erhvervsliv, viser den seneste omgang af kvartalsregnskaber. Men der er investeres for lidt i fremtiden, og det er tvivlsom governance, når Coloplast benytter regnskabssæsonen til at gøre direktøren til chef for bestyrelsen, lyder kritikken.

(22:48) Rådne forhold i lastbilsbranchen. Omkring 200 asiatiske chauffører har boet og arbejdet hos vognmandsfirmaet Kurt Beier under kummerlige forhold i containere i Padborg. De tjente omkring 15 kroner i timen og arbejdede op til 21 timer i træk. En møgsag rammer erhvervslivet, netop som politikerne skal til at forhandle om bedre vilkår for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen direkte her.

Læs også