Podcast
0

Michael Rasmussens tomme syndefald, Ørsted-boss angriber uligheden og sort arbejde for milliarder

Den økonomiske ulighed er stukket af, og samfundskontrakten mellem rig og fattig er brudt, lyder det i årets bedste og mest opsigtsvækkende topchef-interview med Ørsted-boss Henrik Poulsen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(01:00) Det var en lang undskyldning, da formanden for lobbyorganisationen Finans Danmark, Michael Rasmussen, holdt tale til organisationens årsmøde mandag efter et miserabelt år med hvidvask og skattefuskeri. »Vi skal aldrig sætte profit før etik,« lød det fra formanden. Men ord er taknemmelige. Vi savner handling fra bankerne, lyder vurderingen.

(10:30) Ørsted-boss Henrik Poulsen går til angreb på den voksende økonomiske ulighed og takker nej til topskattelettelser. I årets formentlig bedste topchef-interview kritiserer Poulsen i hårde vendinger de senere års skæve økonomiske udvikling, som risikerer at underminere de vestlige samfund, fordi toppen stikker af, og bunden falder sammen. Men hvad vil Poulsen konkret gøre, spørger vi?

(20:40) Fodbold og sort arbejde. Det lader til at være to af danskernes foretrukne sportsgrene. Omfanget af sort arbejde er nemlig steget til at udgøre omkring 2,2 pct. af Danmarks økonomi i 2017 fra 1,7 pct. i 2016, viser ny omfattende undersøgelse. Hvordan kommer vi den slags snyltevirksomhed til livs?

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen direkte her.

BRANCHENYT
Læs også