Podcast
0

Pandoras nedsmeltning, Cepos springer ud som socialdemokrater og Henrik Poulsen møder virkeligheden

Smykkefirmaet Pandora er årets suverænt dårligste aktie i det toneangivende danske C25-indeks. Aktien har tabt 56 pct., og ordet ’krise’ er knap dækkende. Hvorfor er det gået så galt, og er bunden noget?

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:54) Smykkefirmaet Pandora er årets suverænt dårligste aktie i det toneangivende danske C25-indeks. Aktien har tabt 56 pct., og mere end 40 mia. kr. er fordampet op i det blå. Ordet ’krise’ er knap dækkende. Hvorfor er det gået så galt, og er bunden nået?

(10:24) Vil Cepos forvandle landets iværksættere til lønmodtager-light? Spørgsmålet presser sig på, efter at den liberale tænketank foreslår en tvungen opsparing til landets 100.000 selvstændige. Det ser umiddelbart ud som om, at tænketanken er sprunget ud som socialdemokrat. Er der ingen grænser for statens klamme hånd, spørger vi i studiet?

(18:00) Ørsteds topchef Henrik Poulsen revsede i sidste uge i hårde vendinger den voksende ulighed og umoralske skattefiflerier i toppen samfundet. Men flotte, frelste skåltaler er nemme at holde. Nu skal Ørsted sælge sin elforretning, Radius. Hvad ender Poulsen selv med at prioritere, når Ørsted sælger statens arvesølv og overdrager en lukrativ monopolforretning til andre: Den højeste salgspris eller en ejer, som det politiske danmark støtter? 

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen direkte her.

BRANCHENYT
Læs også