Kastevinde og moralske skrupler giver svær turbulens på magtens tinder

En mastodont måtte pga. sygdom trække sig fra erhvervslivet, og ingen tror, at nogen for alvor kan erstatte Lars Larsen. En anden topchef traf ikke selv beslutningen i Danske Bank. Og en ny statsminister delte ministerposter ud over et heldigt hold af nye politiske topchefer.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:47) Et af erhvervslivets helt store koryfæer har været nødt til at trække sig tilbage pga. uhelbredelig kræft. Lars Larsen er siden blevet hyldet af både ledelseseksperter og kolleger og alle mulige danskere, der nærer en næsegrus beundring for skaberen af Jysk-imperiet. Det er en umulig opgave at fylde hans sko ud, men ikke desto mindre skal hans søn Jacob Brunsborg forsøge at gøre netop det.

(13:25) En anden stor dansk virksomhed måtte skille sig af med endnu en topchef, nemlig Danske Bank, der bad Jesper Nielsen forlade banken, som han ellers har været betroet at være midlertidig topchef for efter Thomas Borgen. Det er et signal om, at banken vil genskabe tilliden. Men investorerne ser ikke ud til at være enig i prioriteringen.

(21:08) Det bliver op til et helt nyt ministerhold bl.a. at holde øje med, om erhvervslivet i almindelighed og finanssektoren i særdeleshed opfører sig ordentligt. I den nye regerings ”forståelsespapir”, underskrevet af Socialdemokratiet, De Radikale, Enhedslisten og SF, står enkelte konkrete vink til erhvervslivet, der allerede har vakt harme. Hvor hedt det bliver, vil vise sig.

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og journalist Lone Andersen.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

BRANCHENYT
Læs også