Serier

Podcast: Magtkampen i Coop, bankernes opgør med Arne-skatten og undrende LinkedIn-titler

Ugens panel består af tech-investor og formand for The Creators Community Tine Thygesen, tidl. Aller topchef og prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Negative renter

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:39) Peter Høgsted tabte magtkampen i Coop. Mandag fyrede koncernen topchef Peter Høgsted - manden, der de seneste syv år har stået i spidsen for Coop-koncernen, der jo dækker over velkendte kæder som SuperBrugsen, Fakta og Irma. Men nu vil bestyrelsesformand Lasse Bolander af med sin direktør – en fyreseddel, som kom som noget af en overraskelse, for hvorfor nu?

(12:57) Ugens undren: De mærkværdigt mange coaches og rådgivere på LinkedIn. Som et nyt element i Bundlinjen vil vi hver udpege ”ugens undren”. Her vil vi debattere et nyt fænomen, tendens eller citat, som springer lidt i øjnene. I denne uge peger Anders Heide Mortensen på en ny tendens på LinkedIn: For her er der pludselig dukket en masse coaches, rådgivere og mentorer op.

(19:33) Finanssektoren er i opgør med Arne-skatten. Eller bankskatten. For som en del af finansieringen af regeringens udspil til tidlig pension vil man indføre en særskat, der betyder, at den finansielle sektor fra 2023 skal betale et tillæg oven i selskabsskatten – en udgift på godt 2,3 mia. kr. Og det har i den grad fået bankernes topchefer op af direktørstolene med krads kritik. Men hvad siger panelet til Arne-skatten?

(31:10) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Tech-investor og formand for The Creators Community Tine Thygesen, tidl. Aller topchef og prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka, Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også