Podcast

Podcast: Ørsted hapser Nipper, elbilernes skæbne og et kønsskifte, der ændrede topchefen

Ugens panel består af prof. bestyrelsesmedlem Stine Bosse, politisk ledelsesrådgiver Lars Barfoed og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:20) Mads Nipper rykker til Ørsted. Onsdag kl. 17.01 tikkede en fondsbørsmeddelelse ind fra Ørsted om, at ny topchef pr. 1. januar bliver Mads Nipper. Manden, der de seneste seks år har siddet på direktørmagten i pumpekoncernen Grundfos, skal nu overtage i Ørsted efter Henrik Poulsen. Men er han det rigtige valg til jobbet i Danmarks næstmest værdifulde selskab?

(12:47) Ugens undren: Hver uge udpeger vi ”ugens undren”, og i denne uge ser vi på elbiler. I mandags fremlagde den såkaldte elbilkommission med den tidligere topchef i Dong – Anders Eldrup – i spidsen deres bud på, hvordan den danske bilpark kan blive grønnere frem mod 2030. Men bliver det så overhovedet til noget for elbils-entusiasterne?

(22:00) Er der ligestilling i dansk erhvervsliv? Mediet Zetland bragte for nylig et interessant interview med svenske Caroline Farberger. Hun er topchef i det store svenske forsikringsselskab ICA Forsikring - en post hun har haft siden 2016 – men kun de sidste to år som kvinde. For indtil september 2018 hed hun ikke Caroline – men Carl Farberger, og hendes kønsskifte har totalt ændret hendes syn på ligestilling. For arbejder vi reelt for ligestilling ude i virksomheder?

(32:08) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Prof. bestyrelsesmedlem Stine Bosse, politisk ledelsesrådgiver Lars Barfoed og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også