Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Podcast: Hemmelige bestyrelses-læk, restaurationsbranchens corona-kamp og Kinas opkøb

Ugens panel består af prof. bestyrelsesmedlem Lone Jager Lindquist, seniorrådgiver Jens Klarskov og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Købt af kinesere

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:20) Restaurationsbranchen rammes igen hårdt af corona. Nye corona-tiltag fra regeringen, der betyder, at der nu i restaurationsbranchen i Hovedstaden skal bruges mundbind og lukkes ned kl. 22, har startet en lavine af kritik fra branchen i medierne – og på sociale medier. Flere kritikere mener, at det lige nu er politikerne, der definerer, hvilke brancher, der får lov til at overleve. Men er panelet enige i det?

(10:10) Ugens undren: Kan den nye direktør i Forsikring & Pension lukke ned for læk? Kent Damsgaard – som er rykket fra DI – har pr. 1. september overtaget direktørstolen i forsikrings- og pensionsselskabernes fælles brancheorganisation, og han er langt fra glad for de dryp fra bestyrelsesmedlemmerne, der før er landet i pressen. Men kan han virkelig sætte en stopper for det?

(18:31) I en ny serie på Finans har vi sat fokus på Kinas køb i dansk erhvervsliv – og ikke mindst, hvilke konsekvenser det kinesiske indtog kan få. Kina har lanceret strategien 'Made in China 2025', der skal forsøge at gøre landet førende inden for en række teknologier som bl.a. robotter, grøn energi og kunstig intelligens. Og Finans’ kortlægning viser, at investorer med base i Kina og Hongkong i dag har ejerandele i 365 danske virksomheder - og ud af dem er 27 pct. teknologi-virksomheder. Men er det et problem?

(29:15) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Prof. bestyrelsesmedlem Lone Jager Lindquist, seniorrådgiver i Rud Pedersen Jens Klarskov, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet

BRANCHENYT
Læs også