Serier

Podcast: Bankkunder i dilemma, det kulturfattige Kulturministerium og striden om klimaafgifter

Ugens panel består af forfatter Hanne Sindbæk, prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Negative renter

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:17) De negative renter sniger sig tættere på. Tirsdag meddelte storbanken Nordea, at den fra den 1. januar sænker grænsen for, hvornår privatkunder skal betale negative renter på indlån fra 750.000 kr. til 250.000 kr. Og hvis man ikke har sin Nemkonto i banken, så starter den negative rente på 0,6 pct. allerede fra 0 kr. Dermed følger banken i hælene på flere af de andre banker herhjemme, der allerede har sænket grænsen – og det får panelet til at spørge, hvad vi overhovedet kan bruge bankerne til?

(11:27) Ugens undren: Kulturministeriet søger en proaktiv pressechef. I et jobopslag skriver de, at det er en fordel, hvis man har kendskab til kulturområdet - men det vigtigste er, at man har politisk tæft. Men kan det virkelig være rigtigt, at man kan styre presseenheden i Kulturministeriet uden viden om, ja kultur?

(19:36) Den seneste tid er flere stemmer både i erhvervslivet og på Christiansborg begyndt at stille spørgsmålstegn ved, om vi kan nå målet om at reducere Danmarks udledninger af drivhusgasser med 70 pct. i 2030. Finansminister Nicolai Wammen siger, at målet er uændret, mens en strid om klimaafgifter mellem erhvervslivet og regeringen er brudt ud i lys luge. Men hvad siger panelet til klimakampen?

(29:51) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Forfatter Hanne Sindbæk, prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også