Podcast

Podcast: Ambu-formandens exit, nyt job trods sexchikane-sag og loft på toplønninger

Ugens panel består af erhvervsretorikker Mette Højen, erhvervskommentator Henrik Ørholst og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:15) Er Lars Rasmussen inhabil i Ambu? Lars Rasmussen har hele tre store bestyrelses-formandsposter i C25-selskaber, men kun lidt endnu. For efter kun et år som formand for Ambu, har Lars Rasmussen selv meddelt, at han ikke genopstiller, når Ambu afholder generalforsamling til december. Grunden er en anonym mail om en mulig interessekonflikt med hans post i Coloplast, og den anklage vil han ikke have siddende på sig. Men hvad siger panelet til Lars Rasmussens exit?

(11:08) Ugens undren: Kan man ansætte en chef med en krænkelsessag i bagagen? I Netcompany ansatte man en mand til et topjob kun seks måneder efter, at han var røget ud af et andet dansk børsnoteret selskab. For han havde til en julefrokost opført sig på en måde, der var et ”brud på selskabets værdigrundlag”. Men Netcompany ansatte ham alligevel.

(20:34) Arne-pensionen er i hus. Og finanssektoren skal betale til finansieringen gennem et nyt såkaldt ’samfundsbidrag’. Samtidig betyder aftalen om tidlig pension, at der nu sættes et loft på toplønninger i dansk erhvervsliv på 7 mio. kr. Det bliver grænsen for, hvor høj en lønudgift, der kan trækkes fra i skat. Men får dette løn-loft overhovedet nogen betydning for virkelighedens lønchecks?

(31:13) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Erhvervsretorikker Mette Højen, erhvervskommentator Henrik Ørholst, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også