Podcast

Podcast: Aktiesparekontoens fejl, iværksættere skal være 60 år og kaosset i Innovationsfonden

Ugens panel består af iværksætter Martin Thorborg, iværksætter Sarah Ophelia Møss og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:12) Har aktiesparekontoen fejlet? Med aftalen om tidlig pension er den ellers planlagte forhøjelse af aktiesparekontoen annulleret. Fra nytår skulle loftet være hævet til 150.000 kr., men nu vil man politisk bruge pengene anderledes. Dermed forbliver loftet på indskuddet på 100.000 kr. Så hvorfor overhovedet have en aktiesparekonto, og hvordan skal vi så udvikle en aktiekultur i Danmark?

(11:12) Ugens undren: Hvor gammel er en succesfuld iværksætter? På Twitter skrev Martin Thorborg for nylig: ”Jeg peaker om 10 år og jeg glæder mig ;-)”. For et studie viser, at en 60-årig iværksætter har tre gange større chance for at lykkes med en virksomhed end en 30-årig iværksætter. Men kan det virkelig passe?

(17:17) Kaos i Innovationsfonden. Finans har igennem en længere periode kunnet fortælle, at den statslige Innovationsfond er plaget af flere møgsager. Ifølge tal fra fonden selv, så er hele to tredjedele af medarbejderne skiftet ud siden 2018 – og samtidig er stort set hele den tidligere ledelse er væk, og store dele af bestyrelsen er også skiftet ud. Men hvorfor er der kaos i fonden, og hvad betyder det for de mindre virksomheder herhjemme, der netop skal bruge fondens hjælp i krisetid?

(28:48) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Iværksætter Martin Thorborg, iværksætter Sarah Ophelia Møss og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen., kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også