Serier

Podcast: Lars Løkkes badeferie, feriepenge-festen og tech-giganternes pres på bankerne

Ugens panel består af fintech-iværksætter Louise Ferslev og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:58) Er flere feriepenge til forbrug en god idé? Onsdag landede regeringen en politisk bred aftale, der betyder, at danskerne nu kan få udbetalt de sidste to ugers indefrosne feriepenge. Til marts ryger der igen mange milliarder ud til danskerne – men kommer de mon til de pressede brancher som restaunter og kulturliv til gode? Og er timingen overhovedet rigtig, når ingen kender restriktionernes omfang i det nye år?

(08:46) Ugens undren: Lars Løkkes badeferie. Den tidligere Venstre-statsminister hiver nu tre uger ud af kalenderen til at sejle over Atlanten og deltage i et reality-tv-program. Helt uden, at han har taget orlov fra Folketinget – og med sin gode løn til fortsat udbetaling. Men er det ok? Og var den gået i dansk erhvervsliv?

(16:50) Er bankerne presset af tech-branchen? I et interview med FinansWatch, som blev bragt tirsdag, gav bankernes lobbyforenings direktør Ulrik Nødgaard en status på banksektoren. Og her nævnte Finans Danmark-direktøren ikke mindst fintech-branchen, og de udfordringer, der kan ramme de danske banker, når store amerikanske tech-giganter som Amazon og Google fylder mere og mere i markedet. Så hvor hårdt er presset på bankerne? Og er de egentlig alt for gammeldags i deres syn på fremtiden?

(28:52) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Fintech-iværksætter Louise Ferslev og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også