Serier

Podcast: SAS uden topchef, vaccine-passets håb og topvirksomheder trækker millionstøtte til amerikansk politik

Ugens panel består af iværksætter Sarah Ophelia Møss, seniorrådgiver Jens Klarskov og erhvervskommentator Henrik Ørholst.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:18) SAS mister sin topchef. Mandag ramte lidt af en bombe fra flyselskabet SAS. Topchefen Rickard Gustafson stopper – og rykker senest til juli til den svenske industrikoncern SKF. Til kæmpe ærgrelse for SAS-formanden Carsten Dilling. Hvorfor er det så kritisk et tidspunkt for SAS at styr uden kaptajn – og hvem skal overtage toppen i flyselskabet?

(11:04) Ugens undren: Er vaccinepasset en god idé? Alle danskere, som ønsker det, kan inden den 27. juni i år få corona-vaccinen, og det har fået flere erhvervsorganisationer og underholdningsindustrien på hælene med krav om vaccine-pas til danskere. For med det, kan man åbne mere op for koncerter, festivaler og sportsbegivenheder, lyder det. Men er vaccine-passet overhovedet en god idé?

(19:14) Topvirksomheder trækker millionstøtte til amerikansk politik. Flere amerikanske medier har rapporteret, hvordan selskaber som Citigroup, Microsoft og hotelkæmpen Marriott nu har meddelt, at de stopper økonomisk støtte til republikanske politikere. Og nu begynder topvirksomhederne herhjemme også at vise politisk handlekraft. Bl.a. Novo Nordisk har nu besluttet at stoppe sine donationer til amerikanske politikere. Men hvorfor – og hvad betyder det for fremtiden?

(27:35) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Stifter af Ophelia Invest Sarah Ophelia Møss, seniorrådgiver Jens Klarskov, erhvervskommentator Henrik Ørholst og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også