Podcast

Podcast: Mette Frederiksen strides med erhvervslivet, bankernes dans om udbytter og vaccine-kampen er i gang

Ugens panel består af forfatter Hanne Sindbæk, Nordea-direktør Mads Skovlund og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:07) Mette Frederiksen er klar til reformer. I et stort interview med Børsen åbner statsministeren for første gang i lang tid op for sine økonomiske tanker. Det lange interview har dog fået flere dele af erhvervslivet op af stolene. For i det kalder statsministeren erhvervslivets kritik af strukturelle tiltag som retten til tidlig pension for »besynderlig«. Men hvorfor strides statsministeren og erhvervslivet for tiden?

(10:36) Ugens undren: Hvem skal vaccineres først? DI har for nylig opfordret til, at 50.000 vacciner bliver reserveret til deres medlemmer – til virksomheders eksportmedarbejdere og privatansatte i samfundskritiske funktioner. Men forslaget pløkkes ned fra alle sider – og selv de danske topvirksomheder melder hus forbi. Men er der nogle i dansk erhvervsliv, der burde skubbes forrest i køen?

(20:55) Nykredit trodser alle anbefalinger om udbytte-stop. Onsdag opjusterede den danske finanskoncern sit resultat, og samtidig meddelte Nykredit, at de nu vil indstille til generalforsamlingen, at der udbetales udbytte svarende til 40 pct. af resultatet for 2020 efter skat. Men det går stik imod både Finanstilsynet, Nationalbanken, ECB og EU, der alle har opfordret bankerne til ikke at betale udbytter midt i en krisetid. Så hvad har de gang i?

(29:46) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Forfatter Hanne Sindbæk, Nordea-direktør Mads Skovlund, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også