Serier

Podcast: Gamestops aktie-drama, mink-milliarderne og manglen på unge, der vil til tops

Ugens panel består af erhvervsretoriker Mette Højen, direktør i Axcel Future Joachim Sperling og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

De unge topchefer

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:05) Pandemien har sendt millioner af nye investorer på verdensplan ind på markedet. Men mange af de private investorer, som er væltet ind på aktiemarkedet, fravælger råd fra professionelle - og i stedet leder de efter tip til deres investeringer på de sociale medier. Og det øger risikoen for store kursudsving i enkeltaktier. Så skal vi være bekymret for udviklingen og mange nye, der kaster sig ud i aktiehandel?

(11:34) Ugens undren: Er erstatningen til minkavlerne fair? Mandag aften blev politikerne endelig enige om erstatningen til minkavlerne: En aftale på op mod 19 mia. kr. i kompensation. Men er det beløb alt for opskruet eller helt fair? Og hvad siger panelet til, at mange af skattekronerne nu ender i finanssektoren?

(20:39) Finans kan i en ny serie om unge topchefer fortælle, at antallet af ledere under 35 år er faldet markant i løbet af 10 år. Samtidig er antallet af ledere over 50 år steget markant – alt imens mange danske virksomheder står over for et generationsskifte de kommende år. Så er det bekymrende, at de unge fravælger topjobbene? Og hvorfor er der færre unge, der vil være ledere?

(30:48) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Erhvervsretoriker Mette Højen, direktør i Axcelfuture Joachim Sperling, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også