Serier

Podcast: Coronapasset, topledernes ligegyldige 'purpose' og farvel til Novos koryfæ

Ugens panel består af bestyrelsesformand i Radius Nicolaj Taudorf Andersen, direktør i DEA Stina Vrang Elias og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:10) Kan coronapasset redde dansk erhvervsliv? Regeringen har netop sammen med flere erhvervsorganisationer præsenteret et nyt coronapas – eller et løfte om, at der nu skal udvikles et nyt it-system, der kan bevise den enkeltes vaccine eller negative tests. Men kan et dansk coronapas overhovedet hjælpe erhvervslivet – også internationalt? Eller er optimismen i erhvervslivet i virkeligheden lidt for urealistisk?

(12:03) Ugens undren: Skal topledere skrotte deres ’purpose’ og ’why’? Anders Heide Mortensen har i en klumme på Finans i denne uge opfordret topledere til at droppe jagten på et såkaldt purpose – altså at sætte ord på, hvad deres virksomhed egentlig er til for. Men er panelet enige i Anders’ opfordring? Og hvad er det egentlig, der driver folk til at tage på arbejde?

(23:36) Novo Nordisk mister koryfæ. Mads Krogsgaard Thomsen har haft en mere end 30 år lang karriere i Novo Nordisk – de sidste 20 år som topfigur med titlen forskningsdirektør. Onsdag blev det så annonceret, at Krogsgaard stopper i Novo Nordisk – til gengæld bliver han ny direktør for Novo Fonden. Hvad betyder hans afgang for medicinalselskabet? Og hvad betyder det for dansk forskning, at Mads Krogsgaard nu i stedet bliver sat i spidsen for den kæmpemæssige pengetank?

(31:13) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Bestyrelsesformand i Radius Nicolaj Taudorf Andersen, direktør i tænketanken DEA Stina Vrang Elias, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også