Serier

Podcast: Kvinders fravær i topledelse, selskaber skjuler klimatal og topcheferne tror coronaen snart letter

Ugens panel består af investor Mia Wagner, public affairs rådgiver Lars Nielsen og fellow Søren Linding.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:22) Topcheferne tror, coronakrisen letter til sommer. Hos en lang række af topdirektørerne i de danske C25-selskaber spirer optimismen, og i selskaber som Carlsberg, Demant, Pandora og Lundbeck har man stor tiltro til særligt til 2. halvår. Men deler panelet denne optimisme til et mere normalt 2021 – og hvordan ser det ud i de mindre virksomheder?

(10:37) Ugens undren: Kan Danmark blive ledende på kønsdiversitet? I søndags sagde den peruvianske topchef i Ambu Juan Jose Gonzalez til Berlingske, at: »I mine øjne skal kønsdiversitet være en mulighed for det danske erhvervsliv, så vi kan vise, at vi også kan lede verden på den front.« Men hvorfor står det så slemt til herhjemme, og kan Danmark overhovedet blive ledende, når det gælder kønsdiversitet?

(21:44) Virksomheder holder klimatal tilbage. Det viser sig nemlig, at mange danske virksomheder rent faktisk ligger inde med klimadata – men at de ofte ikke rigtig tør dele deres tal med offentligheden, ifølge KPMG. Men hvorfor har selskaber en frygt for at afsløre tallene? Klimadagsordenen fylder enormt også hos investorerne, så hvordan skal virksomhederne komme op i gear?

(29:34) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Investor Mia Wagner, public affairs rådgiver Lars Nielsen, fellow Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job