Serier

Podcast: Elbiler i Bilka, Lars Løkkes husleje-sag og coronatrætheden truer erhvervslivet

Ugens panel består af kommunikationschef i Rema 1000 Jonas Schrøder, erhvervskommentator Henrik Ørholst og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:13) Skal vi købe biler i Bilka i fremtiden? Tirsdag kom det frem, at bilproducenten Volvo fra 2030 udelukkende vil producere elbiler, og samtidig siger Volvo, at fremover skal al salg ske online – for dermed at gøre det billigere for kunderne. Og det er meldinger som denne, som får motorejernes organisation, FDM, til at sige, at om blot fire år vil hver tiende bil blive købt på nettet - og måske vil man ligefrem kunne købe sin bil i Bilka. Men hvad siger panelet til det?

(11:00) Ugens undren: Skræmmer Lars Løkkes Rasmussens nye husleje-sag erhvervsledere? Den tidligere statsminister og venstremand, Lars Løkke Rasmussen, der nu har startet sit eget politiske netværk, er blevet hvirvlet ind i en sag om sin husleje i Ekstra Bladet. Lejligheden lejer han af Jeudan, der er Danmarks største børsnoterede ejendomsselskab, men er det sager som disse, der afholder erhvervsfolk i at træde ind i politik? Er de etiske krav mon for høje?

(19:34) Er corona-træthed erhvervslivets største trussel lige nu? ”Coronafatique”. Ordet lød i denne uge fra Cowis topchef Lars-Peter Søbye, der også er formand for landets største erhvervsorganisation DI. For coronafatigue er den trussel i fremtiden, som Lars-Peter Søbye frygter mest. Altså en vedvarende træthed og udmattelse, som både kan ramme Cowi-medarbejdere – men også resten af samfundet. Men er panelet enige i, at trætheden og medarbejdernes dårligere mentale sundhed truer erhvervslivet?

(29:35) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Kommukationschef i Rema 1000 Jonas Schrøder, erhvervskommentator Henrik Ørholst, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job