Serier

Nyhed: Mød manden, der ligner Lundbecks nummer to. Nyhed: Velhaverforvalter køber op i »tophysterisk marked«. Nyhed: Dansk sværvægter vil lave en "Ørsted". Analyse: Sådan overlever du bedst det næste økonomiske chok.

Podcast: Et år med corona, vaccinegeneralens skifte og de grønne børskometers fald

Ugens panel består af iværksætter Sarah Ophelia Møss, seniorrådgiver Jens Klarskov og Advice-partner Gitte Lillelund Bech.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:15) Et år med corona. »Det jeg vil sige i aften, det kommer til at få store konsekvenser for alle danskere«. Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen for præcis for et år siden, da landet lukkede ned. Så hvordan er dansk erhvervsliv sluppet igennem det seneste år i pandemiens tegn, og hvordan har økonomien det? Og hvad har overrasket panelet?

(12:55) Ugens undren: Er den danske vaccinegenerals skifte til Novo Nordisk nu også er helt fair? Tirsdag kom det frem, at Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz har takket ja til et job som senior vice president i Novo Nordisk - og dermed rykker han stort set fra den ene dag til den anden fra en dansk myndighed til det private erhvervsliv. Men burde han have været i en form for karantæne før det skifte?

(22:01) De grønne børskometer falder fra himlen. Er de bæredygtige aktier en ny aktieboble, der er ved at briste – eller er de grønne aktier faktisk en gylden mulighed for afkast samtidig med, at man er god ved klimaet? Det er der nok nogle investorer, der er begyndt at spørge sig selv om - for efter et års optur oplever de grønne aktier som Ørsted og Vestas nu store fald. Så er den grønne trend ved at ebbe ud?

(30:11) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Stifter af Ophelia Invest, Sarah Ophelia Møss, seniorrådgiver i Rud Pedersen, Jens Klarskov, partner i Advice Gitte Lillelund Bech og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job