Podcast

Podcast: Ingen vil lege med milliardtung krisefond, topdirektører siger stop og bankernes egen regnemaskine

Ugens panel består af forfatter og kommunikationschef Niels Overgaard, prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:21) Hvorfor vil ingen virksomheder røre statens milliard krisefond? For godt et år siden præsenterede regeringen en ny krisefond på hele 10 mia. kr. En fond, der skulle holde hånden under såkaldte "samfundsbærende danske virksomheder" – til gengæld for, at staten så fik ejerandele i de private virksomheder. Navnet blev Danmarks Genopretningsfond, der fik Pensiondanmarks topchef Torben Möger Pedersen som formand, men nu kan Finans fortælle, at fonden endnu ikke har foretaget en eneste investering. Så har den fejlet?

(10:52) Ugens undren: Hvorfor siger danske erhvervsprofiler nej til topchef-jobbet? I et interview til Berlingske fortæller den tidligere topdirektør i Ambu, Lars Marcher, at han efter sin fyring i selskabet blev helt bevidst om, at han aldrig skal have et CEO-job igen. Og han er ikke den eneste. På det seneste har vi set flere topnavne gå bestyrelses- og rådgivervejen. Men hvorfor? Og har dansk erhvervsliv så et rekrutteringsproblem?

(21:05) Tjener bankerne virkelig ikke på de negative renter? Siden erhvervsminister Simon Kollerup for et par uger tilbage kritiserede bankerne for deres negative renter til privatkunder, har stormen om bankerne ikke ville stilne af. Tirsdag landede bankernes lobbyorganisation Finans Danmarks egen analyse, hvor de konkluderer, at bankerne altså taber på indlån. Så er de negative renter fair? Eller er det en ny spiller som banken Lunar, der har fat i den lange ende?

(29:55) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Forfatter og kommunikationschef i Gyldendal Niels Overgaard, prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job