Podcast

Podcast: Boligmarkedet brænder, psykopatiske chefer og mystik om politiske erhvervsklubber

Ugens panel består af landechef i Nordnet Anne Buchardt, adfærdsekspert og forfatter Morten Münster og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:14) Skal det brandvarme boligmarked beskattes helt anderledes? De vilde prisstigninger på boliger får nu Nationalbanken til at tale med endnu større bogstaver. I et interview til Finans kalder nationalbankdirektør Per Callesen situationen på boligmarkedet for »bekymrende«. Derfor opfordrer han nu også til politisk handling. Han mener, man bør reducere adgangen til afdragsfrie lån og se på at fjerne rentefradraget på boliglån. Ligesom PFA’s topchef Allan Polack nu opfordrer til at beskatte boliggevinster. Men hvad siger panelet?

(13:23) Ugens undren: Hvorfor taler vi ikke om de psykopatiske chefer? Tilbage i 00’erne, der var de psykopatiske chefer et fænomen, man talte om mange steder, og som blev velbeskrevet i alle medier. Men i dag er det som om, vi ikke længere taler om dem. Det er i hvert fald din påstand Anders Heide Mortensens påstand i sin seneste klumme her på Finans – men er panelet enige?

(22:51) Er politiske erhvervsklubber vejen til indflydelse? Onsdag kom det frem på Altinget, at partiet SF vil have EU-Kommissionen til at tage stilling til de danske partiers erhvervsklubber. For de politiske erhvervsklubber – og især Socialdemokratiets erhvervsklub, der hedder Erhvervsforum Vækst DK - er igen kommet i fokus – med kritik af, hvorvidt Socialdemokratiets topministre mødes med erhvervslivet i rollen som ministre – eller blot som S-politikere. Men hvorfor vil erhvervslivet overhovedet betale til partiernes erhvervsklubber? Og får de noget ud af det?

(31:41) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Landechef i Nordnet Anne Buchardt, adfærdsekspert og forfatter Morten Münster, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job