Podcast

Podcast: Topchefernes selfie-fest, nedturen i Vestas og guldregn over Mærsk

Ugens panel består af direktør i Axcelfuture Joachim Sperling, prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i Apple Podcast, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:10) Slap Mette Frederiksen heldigt fra sms-pressemødet?

Statsminister Mette Frederiksen trådte onsdag aften frem foran pressen for at forklare sig i sagen om de slettede sms’er i minksagen. Hvordan gik det? Panelet kommer med deres vurdering af statsministerens krisehåndtering.

(07:30) Hvor dybt stikker krisen i Vestas?

Vestas præsenterede onsdag sit regnskab for tredje kvartal. På trods af fin fremgang på toplinjen, er indtjeningen hårdt ramt på grund af stigende omkostninger.

Samtidig ser fremtiden usikker ud. Topchef Henrik Andersen har svært ved at forudsige, hvordan krisen vil påvirke Vestas fremadrettet. Er dette blot en midlertidig krise forsaget af bølgeskvulp i verdensøkonomien – eller stikker den dybere?

(19:10) Danske topchefer valfarter til selfie-topmøde i Glasgow.

Cremen af dansk erhvervsliv befinder sig i disse dage til COP26 klimatopmødet i Glasgow. Hvis man er i tvivl om det, kan man bare se på LinkedIn og andre sociale medier, hvor det ikke skorter på opslag og selfies fra danske topledere.

Men hvad laver de egentlig der? Har de danske topchefer reelt en mulighed for at påvirke mødet, eller er de blot taget til Glasgow for at få en fed selfie, brande virksomheden eller fordi alle de andre gør det?

(28:30) Kanonregnskab skaber guldregn over Mærsk -aktionærerne.

Rederigiganten A.P. Møller-Mærsk kom tirsdag med kanonregnskab for tredje kvartal. Samtidig vil Mærsk over de kommende fem år forgylde aktionærerne i form af udbytte og aktietilbagekøb for et trecifret milliardbeløb.

Er Mærsk bare den mest velsmurte maskine i dansk erhvervsliv øjeblikket?

(36:00) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Direktør i Axcelfuture Joachim Sperling, prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.

Læs også
Top job