Podcast

Podcast: Trekantsdrama blandt C25-giganter, kampen om coronapasset og aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet

Ugens panel består af ledelsesrådgiver og tidligere minister Lars Barfoed, virksomhedsredaktør Søren Linding og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i Apple Podcast, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:10) Vaccinekrav og coronapas vinder frem på de danske arbejdspladser.

Først var det A.P. Møller – Mærsk, der indførte krav om at være vaccineret, hvis medarbejderne vil møde fysisk op på arbejdet. Så indførte Rema 1000 krav om coronapas og nu er regeringen klar til at diskutere – efter pres fra erhvervslivet – om arbejdsgivere kan kræve forevisning af et gyldigt coronapas af medarbejderne, før de kan møde ind på arbejde.

Men er det okay, at man udelukker ikke-vaccinerede fra arbejdspladsen?

(14:50) Trekantsdrama i erhvervslivet: Mærsk og DSV i brydekamp om Vestas.

Der er udbrudt krig mellem to af landet største virksomheder. A.P. Møller – Mærsk har nemlig kapret Vestas som storkunde fra DSV i en ny milliardaftale. Det har skabt sure miner hos DSV, der nu er tvunget til at se A.P. Møller – Mærsk som en konkurrent.

(28:40) Ugens undren: Findes der aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet?

Der er alt for meget fokus på den kronologiske alder og ikke den mentale alder - og det udelukker mange ældre fra arbejdsmarkedet. Sådan skrev paneldeltager Anders Heide Mortensen i en af sine klummer, og indlægget har siden skabt voldsom debat på bl.a. LinkedIn.

(40:20) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Ledelsesrådgiver og tidligere minister Lars Barfoed, virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.

Teknik: Kasper Søegaard.

Læs også