Politik

Flere personer meldes dræbt i masseskyderi i texansk kirke

Over 20 personer meldes dræbt og lige så mange sårede under en gudstjeneste. Også gerningsmanden er død.

Også FBI deltager i efterforskningen af skyderiet, meddeler CNN. Foto: Nick Wagner/AP

25 personer meldes dræbt af skud i en baptistkirke i det sydlige Texas søndag.

En bevæbnet mand gik ind i kirken, hvor han åbnede ild og dræbte og sårede adskillige heriblandt et eller flere børn, oplyser siger den lokale sheriff Joe Tackitt ifølge nyhedsbureauet AP og New York Times.

Ifølge CNN beretter lokale embedsmænd om 27 dræbte og 24 sårede, men et officielt tabstal er endnu ikke på plads. Tallene skal derfor tages med forbehold indtil videre.

Massakren fandt sted omkring kl. 11.30 lokal tid søndag formiddag. En gudstjeneste var angiveligt i gang i kirken.

Lokale TV-stationer rapporterer om »adskillige ofre« og om en massiv polititilstedeværelse i området omkring kirken First Baptisk Church, som ligger i den lille by Sutherland Springs sydøst for storbyen San Antonio.

Også den formodede gerningsmand meldes død. CNN refererer lokale myndigheder for at sige, at han døde efter en kortvarig politijagt, men det er uklart, om han er blevet skudt af politiet eller har taget sit eget liv. Hans identitet eller motiv for drabene er endnu ikke fastslået.

Masser af bevæbnede betjente, ambulancer og redningsfolk er hastet til Sutherland Springs og helikoptere er ved at bringe sårede til behandling på omkringliggende hospitaler.

Også FBI deltager i efterforskningen af skyderiet, meddeler CNN.

Sutherland Springs er en lille by med 600-700 indbyggere.

Den seneste gudstjeneste i baptistkirken fandt sted sidste søndag, og kan ses på kirkens Youtube-side:

Præsident Trump, som lige er taget på en 12 dage lang rundrejse i Asien, skriver på Twitter:

»Må Gud være med indbyggerne i Sutherland Springs, Texas. FBI og politiet er på stedet. Jeg følger situationen fra Japan.«

Andre senatorer og højtstående republikanere såsom Ted Cruz og Paul Ryan sender tanker og beder for ofrene og deres familier.

Det er kun lidt over en måned siden, at USA blev ramt af det værste masseskyderi i landets nyere historie. 1. oktober dræbte den 64-årige Stephen Paddock 58 personer under en udendørs koncert i Las Vegas. Over 500 mennesker blev såret, men Paddocks motiv for udåden er stadig en gåde for efterforskerne.

BRANCHENYT
Læs også