Politik
0

400 millionærer i brev: Lad være med at sænke vores skat

En række velhavere i USA advarer mod at give skattelettelser, når USA's gæld er tårnhøj og uligheden stigende.

Skattelettelser til virksomheder og borgere er et af hovedelementerne i præsident Donald Trumps plan om at øge væksten og beskæftigelsen i USA. Foto: Bill O'Leary

Over 400 amerikanske millionærer og milliardærer har sendt et opsigtsvækkende brev til Kongressen i USA. I brevet beder de Republikanerne, der netop nu arbejder på en stor skattereform, om ikke at give skattelettelser til velhavende amerikanere.

Det skriver Washington Post.

Brevet er underskrevet af blandt andre stifterne af iskæden Ben & Jerry's, Ben Cohen og Jerry Greenfield, modedesigneren Eileen Fisher, investorguruen George Soros og filantropisten Steven Rockefeller. Sammen med en lang række andre velhavere advarer de Republikanerne mod at give skattelettelser til de rigeste i en tid, hvor USA's gæld er tårnhøj og uligheden tilbage på samme niveau som i 1920'erne.

I stedet for at give skattelettelser, som Republikanerne har lagt op til for både virksomheder og enkeltpersoner, bør skatten for de mest velhavende amerikanere hæves, lyder opfordringen i brevet.

»En skattelettelse er absurd,« skriver Bob Crandall, tidligere chef i flyselskabet American Airlines, i brevet, ifølge Washington Post.

»Republikanerne siger, at de ikke har råd til at bruge penge, men de har råd til at give rige mennesker en kæmpe skattelettelse. Det giver ingen mening,« fortsætter han.

Skattelettelser til virksomheder og borgere er et af hovedelementerne i præsident Donald Trumps plan om at øge væksten og beskæftigelsen i USA. Idéen med skattelettelserne er, at de penge, som virksomheder og velhavere sparer, bl.a. vil blive brugt på at stifte nye virksomheder og bygge nye fabrikker.

Brevet fra de mere end 400 rige amerikanere er sammensat af gruppen Responsible Wealth. De fleste af underskriverne kommer fra Californien, New York og Massachusetts og stemte ifølge Washington Post på Hillary Clinton ved det seneste præsidentvalg.

BRANCHENYT
Læs også