Politik

Skotland vil indføre en nedre prisgrænse for alkohol

Der bliver nu en grænse for, hvor billigt man må sælge alkohol i Skotland. Den britiske højsteret har afgjort at skotterne har ret til at sætte en minimumspris.

FOLKVER PER Foto: Per Folkver

Den britiske højesteret har afgjort, at Skotland har ret til at indføre en nedre prisgrænse på alkohol målt per genstand. Det er en afgørelse, der kan skabe præcedens for andre lande og derved påvirke nogle af verdens største bryggerier og destillerier.

Det skriver The Wall Street Journal.

Skotland bliver det første land til at indføre en nedre prisgrænse på alkoholiske drikke målt per genstand, et tiltag, som landet vil bruge til at bremse alkoholmisbrug ved at hæve priserne på nogle af de billigste mærker.

Afgørelsen er et større tilbageslag for nogle af verdens største alkoholproducenter, som ellers har formået at binde sagen i retten i fem år.

Skotlands sundhedsminister, Shona Robinson, har sagt til Wall Street Journal, at alkoholrelaterede dødsfald i landet er steget i den periode, hvor drikkevareindustrien har blokeret for lovforslaget. Hun hylder samtidig den globale betydning, som afgørelsen kan få.

- Minimumspriser er den mest virkningsdygtige og effektive måde på at håndtere de billige alkoholprodukter med en høj alkoholprocent, der gør så meget skade på så mange familier, siger Shona Robison til avisen.

Ifølge Shona Robinson vil den skotske regering indføre prisgrænserne snarest muligt.

BRANCHENYT
Læs også