Politik

Cataloniens parlament mødtes, men en ny regering ligger ikke ligefor

Det er nu op til parlamentets nye formand og præsidium at finde vej ud af juridisk labyrint.

Roger Torrent (i midten med gul sløjfe) fra løsrivelsespartiet ERC blev valgt som formand for Cataloniens parlament. Foto: AP/Manu Fernandez.

Onsdag kunne Cataloniens parlament atter samles, efter at det i oktober blev opløst af den spanske regering. Siden sidste samling ligger et parlamentsvalg, som skulle bane vejen for klarhed og ro i den nordøstspanske region, men meget tyder på, at catalonierne vil opleve en genopførelse af efterårets drama, da tilhængere af uafhængighed pressede på for løsrivelse.

Ved parlamentsvalget den 21. december vandt de igen flertallet af de 135 pladser, men ingen af de to partiledere fra de fremtrædende uafhængighedspartier, Carles Puigdemont fra Junts per Catalunya og Oriol Junqueras fra Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), kunne være til stede under parlamentssamlingen. Den første befinder sig i Bruxelles sammen med fire valgte parlamentarikere, den anden i fængsel i Madrid, hvor yderligere to er tilbageholdt. De tre fængslede fik dog lov til at stemme via fuldmagt...

Læs også