Politik

SF og R vil føre penge tilbage til DR efter valg

Hvis regeringsmagten skifter efter et valg, så stopper besparelserne i DR.

Den radikale formand, Morten Østergaard, siger, at partiet på linje med Alternativet og SF vil føre de penge, der bliver taget fra DRs budget ved det kommende medieforlig, tilbage til public servicestaionen efter et valg, hvis de kommer i flertal. Foto: Jens Dresling

Sådan lyder det fra både SF og De Radikale, efter at regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at skære 20 procent i DR's budget.

- Det er et løfte om, at vi vil kæmpe med næb og klør for at undgå, at denne spareplan bliver gennemført, siger politisk leder Morten Østergaard (R).

- Den vil gøre ubodelig skade på et af vores bedste værn imod de holdningspåvirkninger, der kommer fra udlandet.

SF's gruppeformand, Jacob Mark, kalder spareplanen for en nedslagtning af DR.

- Vi håber på, at man kan stå sammen i rød blok om at ophæve det forlig, som blå blok vil skabe, siger han.

- Det er det, der er så dumt ved de her små forlig. At der er usikkerhed før og efter et valg. Men det må være resultatet af den måde, blå blok forhandler på.

Alternativets Rasmus Nordqvist er på samme linje.

- Vi synes, at det er hul i hovedet at skære ned på public service i en tid, hvor vi har brug for at opruste i forhold til demokrati og sammenhæng, siger han.

- Når man tager en femtedel ud af budgettet, så vil der blive produceret mindre, også selv om der skulle være effektiviseringsgevinster at hente med ny teknologi. De kan aldrig nå op i den størrelsesorden.

BRANCHENYT
Læs også