Politik

Putin og Trump vil mødes i tredjeland

Topmøde er aftalt i forbindelse med USA's nationale sikkerhedsrådgivers besøg i Moskva.

Putin og Trump talte sammen på tomandshånd under et G20-møde i Hamborg i juli sidste år. Foto: AP/Evan Vucci

Den russiske regeringsrådgiver Jurij Usjakov siger, at USA og Rusland er enedes om at holde et topmøde i et tredjeland mellem præsidenterne Donald Trump og Vladimir Putin.

Detaljer om tid og sted følger torsdag.

Det er et af resultaterne, efter at USA's nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, onsdag mødtes med præsident Putin i Moskva.

Bolton bekræfter, at der skal være et topmøde, og han siger, at Trump vil tage "hele bredden af emner" op med Putin.

Han mener ikke, at der er noget usædvanligt i, at de to ledere skal mødes.

Men nyheden om topmødet ventes at gøre USA's europæiske allierede ængstelige, og Trumps kritikere hjemme i USA vil reagere kraftigt på det.

Under deres møde skal Putin ifølge Usjakov have forsikret Bolton om, at Rusland ikke blandede sig i den amerikanske valgkamp i 2016.

Det fastslog USA's efterretningstjenester ellers i en rapport fra januar 2017.

Putin og Bolton har også drøftet en topmødeerklæring om et forbedret forhold mellem USA og Rusland.

Men de har ifølge Usjakov ikke talt om de sanktioner, som både USA og EU opretholder over for Rusland efter den russiske anneksion af den ukrainske halvø Krim i 2014.

Bolton siger, at Trump og Putin vil diskutere Ruslands genindtræden i G8 og nedrustning. Men USA mener,, at sanktionerne mod Rusland skal fortsætte.

Kilder i Det Hvide Hus har antydet, at Trumps møde med Putin kan finde sted lige før eller efter et Nato-topmøde 11.-12. juli i Bruxelles.

Trump er på officielt besøg i Storbritannien 13. juli. Her skal han mødes med premierminister Theresa May og drikke te hos dronning Elizabeth.

Læs også
Top job