Serier

Erhvervsminister: Hvidvasksagen er langt fra afsluttet endnu

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) lover at kulegrave Danske Banks hvidvasksag yderligere og sætte ind, hvis ledelsen kan drages til ansvar.

Hvidvask i Danske Bank
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) mener langt fra, at Danske banks egen undersøgelse sætter punktum for sagen. Foto: Jens Dresling

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) mener langt fra, at Danske Banks egen undersøgelse sætter et punktum for konsekvenserne af hvidvasksagen.

»Det er en enorm stor sag. Men det er vigtigt at gøre opmærksom på, at myndighedernes undersøgelse stadig fortsætter. Det, at Danske Bank har lavet sin egen undersøgelse, betyder jo ikke, at bagmandspolitiet ikke fortsætter deres undersøgelser,« siger Rasmus Jarlov til Finans.

Danske Banks egen redegørelse, der blev offentliggjort onsdag, påviste bl.a., at mere end halvdelen af de undersøgte 1.490 mia. kr. transaktioner er mistænkelige - dvs. mere end 745 mia. kr.

Banken har dog ikke været i stand til på nuværende tidspunkt at fastlægge det præcise omfang af transaktioner. Man vil heller ikke drage ledelsen eller bestyrelsen til juridisk ansvar.

Det er ifølge Rasmus Jarlov for tidligt at sige, at ingen kan stilles til ansvar.

»Med hensyn til en endelig afklaring af, hvad der præcist er sket, er der selvfølgelig kommet interessante oplysninger frem i dag, men der er altså også stadig nogle myndighedsundersøgelser i gang, som er meget højt prioriteret, og som også vil bringe yderligere lys over sagen. De vil afklare i hvor høj grad ledelsen i Danske Bank kan holdes ansvarlig,« siger Rasmus Jarlov.

Hvad siger du til at adm. direktør Thomas Borgen går?

»Det er en naturlig beslutning, som er blevet truffet,« siger Rasmus Jarlov.

Formand for Folketingets erhvervsudvalg, Morten Bødskov (S) vil også have sagen endevendt og fulgt helt til dørs i retssystemet af de danske myndigheder.

Socialdemokratiet vil derfor nu kræve en garanti fra regeringen for, at Finanstilsynet og SØIK har tilstrækkelige ressourcer.

»Det er vigtigt af hensyn til den samlede danske finansielle sektor. Der er jo også stor international opmærksomhed på sagen. Så erhvervsministeren kan godt forberede sig på, at vi vil afkræve ham svar på, om der er tilstrækkelige ressourcer,« siger Morten Bødskov.

Læs også
Top job