Politik

Afgiften på øl og vin bliver sænket

Regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at sænke afgiften på øl og vin som en del af næste års finanslov. Samlet er der afgiftslettelser og bedre forhold til erhvervslivet for samlet 500 mio. kr.

Artiklens øverste billede
Samlet indeholder den nye finanslov initiativer for 0,5 mia. kr. til dansk erhvervsliv. Arkivfoto: Finn Frandsen

Som en del af finansloven for næste år er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at sænke afgiften på øl og vin for at gøre varerne mindre følsomme over for grænsehandel.

»Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at nedsætte ølafgiften. Der afsættes 70 mio. kr. i 2019, 90 mio. kr. årligt i 2020 og 2021 og 85 mio. kr. i 2022 til finansiering af lempelsen,« står der i aftaleteksten.

»Regeringen og Dansk Folkeparti er endvidere enige om at nedsætte vinafgiften. Der afsættes 25 mio. kr. i 2019 og 35 mio. kr. i 2020 og 30 mio. kr. årligt i 2021-2022 til finansiering af lempelsen,« står der endvidere i teksten.

Samlet indeholder den nye finanslov initiativer for 0,5 mia. kr. til dansk erhvervsliv.

Udover en sænkelse af afgiften på øl og vin skal pengene bruges på en sænkelse af rumvarmeafgiften og en afskaffelse af affaldsgebyret. Ifølge regeringen er der i dag 250.000 virksomheder, der betaler affaldsgebyr.

»Kommunerne opkræver samlet set i størrelsesordenen 100 mio. kr. årligt via administrationsgebyret. Heraf vurderes det, at op til omkring halvdelen går til opkrævning og kommunernes sagsbehandling af virksomheders ansøgning om fritagelse fra gebyret,« står der i aftaleteksten.

Derfor afsættes der en ramme på op til 50 mio. kr. årligt til at afskaffe administrationsgebyret.

Også elvarmeafgiften til sommerhuse bliver lempet. I dag betaler elopvarmede helårsboliger en nedsat afgift på ca. 25 øre pr. kWh af det elforbrug, der overstiger 4.000 kWh. I finanslovsaftlen er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om, at udvide ordningen til også at gælde for sommerhuse, hvilket ligestiller sommerhuse med helårsboliger.

Der afsættes ca. 90 mio. kr. i 2019, ca. 100 mio. kr. i 2020, ca. 110 mio. kr. i 2021 og ca. 110 mio. kr. i 2022 til at finansiere mindreprovenu som følge af lempelsen , står der i aftaleteksten.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.