Politik

Ny finanslov lover flere hænder til Bagmandspolitiets hvidvaskindsats

Bagmandspolitiet kan se frem til at få tilført ca. 30 årsværk, der skal bruges på at bekæmpe hvidvask. Ressourcerne skal komme fra andre steder i politiet.

Bygningen i Kampmannsgade, København, hvor bagmandspolitiet (SØIK) holder til. Arkivfoto: Lars Krabbe.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale også kendt som Bagmandspolitiet, kan fremover se frem til flere hænder i jagten på at opspore og bekæmpe hvidvask.

Som en del af finansloven for næste år, som regeringen og Dansk Folkeparti har forhandlet på plads fredag eftermiddag, vil der blive overført ressourcer fra politiet og anklagemyndigheden til Bagmandspolitiets særlige afdeling for hvidvask.

»Konkret vil SØIK blive tilført ca. 30 årsværk til indsatsen mod hvidvask, svarende til omtrent en fordobling af den eksisterende indsats på hvidvaskområdet i SØIK. Styrkelsen indebærer etablering af en ny efterforskningsenhed i SØIK, en styrkelse af SØIK’s sporingsenhed og en yderligere styrkelse af Hvidvasksekretariatet i SØIK,« står der i aftaleteksten.

Beslutningen om at tilføre flere årsværk til Bagmandspolitiet kommer efter, at landets største bank, Dansk Bank, har været omdrejningspunkt i en omfattende hvidvasksag, der fandt sted i bankens estiske afdeling.

Ifølge aftaleteksten mellem regeringen og Dansk Folkeparti, er det håbet, at hvidvaskning i landets pengeinstitutter fremover kan opdages langt hurtigere.

»En samlet opprioritering af indsatsen på hvidvaskområdet i SØIK vil styrke både det forebyggende arbejde med forhindring af hvidvask og højne retshåndhævelsen på området, da flere underretninger fra pengeinstitutter mv. i sidste ende kan føre til domme for hvidvask og anden form for økonomisk kriminalitet,« står der i aftaleteksten.

Læs også
Top job