Serier

Danske firmaer forbereder sig på hård Brexit

Brexit-usikkerhed får danske eksportvirksomheder til at se sig om efter andre markeder end det britiske

Brexit - britisk farvel til EU

Danske virksomheder, der har Storbritannien som eksportmarked, forbereder sig på en hård Brexit, altså en fremtid uden aftale mellem EU og Storbritannien. Flere ser sig om efter andre markeder end det britiske. De er stærkt usikre på, at en brugbar aftale bliver landet i forbindelse med briternes udtræden af EU, skriver avisen Danmark.

- Alle, jeg har kendskab til, forbereder sig på en situation uden en aftale mellem Storbritannien og EU. Ræsonnementet er, at alt andet vil være uansvarligt, sådan som de politiske vinde blæser i England, siger Palle Damborg, medlem af Dansk Industris hovedbestyrelse og formand for brancheorganisationen Fremstillingsindustrien under DI.
Han er tilligemed ejer af Viborg-virksomheden Jysk Display, der er Nordeuropas største producent og leverandør af messestande, også til det britiske marked.

Situationen får mange til at se sig om efter et nyt marked til erstatning for det britiske.

- Det siger næsten sig selv, at hvis vi ikke længere kan være konkurrencedygtige i Storbritannien, må vi se på andre markeder, som vi ikke er på i dag, siger Palle Damborg.

På den britiske ambassade i København gør situationen indtryk, men vækker ikke den store overraskelse:

- Vi har en situation med en høj grad af usikkerhed, og usikkerhed er der ikke brug for, når man laver forretninger. Derfor har jeg også forståelse for, at usikkerheden kan påvirke de beslutninger, danske virksomheder træffer, siger ambassadør Dominic Schroeder til avisen Danmark.

Læs også