Serier

Theresa May mødes af mistillidsafstemning

Storbritanniens premierminister Theresa May er under hidtil uset pres i forlængelse af hendes håndtering af brexit. Nu kulminere det med en mistillidsafstemning.

Brexit - britisk farvel til EU
Yves Herman

Der kommer onsdag en afstemning hos De Konservative i Storbritannien, der skal tage stilling til, om man skal udtrykke mistillid til premierminister Theresa May, siger medlemmer.

Det er hendes håndtering af EU-skilsmissen, der får medlemmer af hendes parti til at reagere.

Det er Graham Brady, der er formand for en fraktion i partiet, der kalder sig 1922-komitéen, som oplyser, at der er nok underskrifter til at udløse en afstemning blandt medlemmer i parlamentet om mistillid.

Theresa May, sagde foran Downing Street 10 tidligere i dag, at hun vil kæmpe for at vinde en tillidsafstemning i sit parti "med alt, hvad jeg har i mig".

Hun siger, at et lederskiftet på dette tidspunkt vil medføre, at den britiske udtræden af EU vil blive forsinket eller stoppet.

Storbritannien forlader EU 29. marts.

Mindst 48 konservative parlamentsmedlemmer har meldt sig og kræver en afstemning om mistillid til May. Afstemningen finder sted onsdag aften.

Det er på dette tidspunkt uvist, hvor mange der vil bakke op om, at May skal træde tilbage som formand og premierminister.

Hendes modstandere i hendes parti er rasende over den skilsmisseaftale, hun har indgået med EU.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også