Politik

Medie: USA dropper trussel om afgifter på 25 pct. mod Kina

Den amerikanske præsident, Donald Trump, udtalte søndag, at planen om højere afgifter, end de nuværende 10 pct., vil blive udskudt, men præsidenten gav ingen tidsramme. Foto: AP/Andy Wong
USA

USA vælger at droppe deres trussel om 25 pct. afgifter, som indikerer, at en aftale mellem USA og Kina, kan være nær.

Det skriver The Wall Street Journal.

Robert Lighthizer, der er repræsentant for amerikanske handelsmyndigheder, udtalte onsdag, at USA foreløbig vil droppe sin trussel om at hæve afgifter til 25 pct. på 200 mia. dollar-værd af kinesiske varer.

Truslen om højere afgifter har rystet det globale marked og amerikanske virksomheder, har været nødt til at overveje at flytte produktionerne ud af Kina, samtidig med, at det ville lægge pres på den kinesiske regering.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, udtalte søndag, at planen om højere afgifter, end de nuværende 10 pct., vil blive udskudt, men præsidenten gav ingen tidsramme.

Den forkastede plan spreder, ifølge Wall Street Journal, håb om en afslutning på handelsstridighederne mellem USA og Kina.

- Det ser ikke ud til, at der i forrige uges forhandlinger, at der skete fremgang på de områder, som er af største vigtighed for forretningsverdenen, siger Myron Brilliant, der er direktør i USA's handelskammer.

Læs også