Politik

Kinesisk top spænder livremmen ind forud for årlig kongres

Allerede sidste år udtalte det kinesiske finansministerium, at man skulle vænne sig til "hårde tider". Arkivfoto: Thomas Borberg

Den årlige kinesiske folkekongres åbner med en dyster stemning i denne uge. De årlige planer fra både provinser og regioner viser budgetnedskæringer på 5 pct. eller mere.

Det skriver Financial Times.

I forlængelse af beskæringerne ventes indtægterne i provinserne at falde med tre procentpoint i forhold til sidste år.

Allerede tilbage i december sidste år udtalte det kinesiske finansministerium, at man skulle vænne sig til 'hårdere tider', og den pessimistiske stemning begrundes med en opbremsende økonomi, handelskrigen med USA og en voksende frygt for landets politiske retning.

Ifølge Bi Jiyao, der er vicepræsident hos Det Makroøkonomiske Forskningsakademi i Kina, vil den aftagende vækst og de faldende priser begrænse de lokale midler, men de vil ikke nå et bristepunkt.

- Det er sandt, at nogle områder har oplevet problemer med indtjeningsvæksten, men generelt er det under kontrol, siger Bi Jiyao til Financial Times og tilføjer, at forventningerne på regeringsniveau stadig er, at Kina kan nå sit mål om en vækst på 2,6 pct. i regeringsindtægter.

Læs også