Politik

Amerikanske myndigheder vil stadig ikke grounde Boeing 737 MAX 8

De amerikanske luftfartsmyndigheder vil fortsat ikke forbyde flytypen Boeing 737 MAX 8 at gå på vingerne i USA, selv om en lang række andre lande, herunder de europæiske luftfartsmyndigheder, har udstedt flyveforbud.

- Indtil videre viser vores undersøgelse ingen systemiske præstationsudfordringer og danner således ingen basis for at beordre en grounding af flyet, udtaler Daniel K. Elwell, der er chef for Federal Aviation Administration (FAA), i en meddelelse.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge FAA undersøger man grundigt alle sikkerhedsdata, som er tilrådighed fra luftfartsselskaber og piloter.

Som mange andre luftfartsmyndigheder modtager de amerikanske myndigheder informationer om weekendens styrt i Etiopien, hvor 157 passagerer og besætningsmedlemmer omkom, og hvis FAA modtager informationer, som stiller spørgsmålstegn ved flyets sikkerhed, vil man træffe "umiddelbare og passende" forholdsregler, oplyses det.

Den europæiske luftfartsmyndighed, Easa, suspenderede ellers tirsdag aften al flyvning med flytypen Boeing 737 MAX 8 i sit luftrum, hvilket også omfatter Danmark.

Beslutningen kom i forlængelse af søndagens flystyrt i Etiopien, som samtidig var det andet styrt med den pågældende flytype på få måneder. I oktober mistede 189 mennesker livet, da et tilsvarende fly styrtede ned i Indonesien.

Begge fly styrtede kort efter start, og det er ved at blive undersøgt, om der er en sammenhæng mellem de to ulykker. Flyveforbuddet fra Easa skal ses som en sikkerhedsforanstaltning, blev det oplyst.

I USA opfordrede formanden for foreningen af kabinepersonale, Sara Nelson, tirsdag også de amerikanske luftfartsmyndigheder til at grounde Boeing 737 MAX 8 for at være så forsigtig som mulig.

Den tragiske ulykke har også presset stemningen på det amerikanske aktiemarked, hvor Boeings aktie mandag faldt med 5,3 pct. og holdt Dow Jones-indekset nede, og hvor et minus til flyproducenten tirsdag på 6,2 pct. sørgede for et fald i indekset, ligesom industrisektoren som helhed gik tlibage.

Læs også