Serier

3,9 mio. briter har skrevet under på at aflyse brexit

Presset på Theresa Mays regering stiger og stiger.

Brexit - britisk farvel til EU
Den britiske premierminister, Theresa May, kæmper med et stigende pres fra dele af befolkningen om slet ikke at forlade EU. Foto: Oli Scarff

Næsten 4 mio. britiske statsborgere har lørdag morgen skrevet under på, at de ønsker at aflyse brexit og forblive en del af EU.

Det viser den britiske regerings hjemmeside for underskriftindsamlinger.

Tallet, der præcist lyder på 3.943.064 underskrifter, er steget med over en million siden fredag, hvor det lød på ca. 2,7 mio. underskrifter.

Det er en stigning på ca. 45 pct. på bare én dag.

»Regeringen har gentagne gange sagt, at det er "folkets ønske" at forlade EU. Vi skal have sat en stopper for det udsagn ved at bevise folkets stærke støtte for nu at forblive en del af EU,« hedder det i forslaget.

Torsdag lød det fra Petitions Comittee, som er det udvalg, der har ansvaret for underskriftindsamlinger, at hjemmesiden aldrig før har oplevet lignende aktivitet.

»Tempoet for nye underskrifter er det højeste, som siden nogensinde har måttet håndtere,« skrev udvalget på Twitter.

For at kunne følge med efterspørgslen bliver tallet heller ikke opdateret hele tiden, men der kommer derimod en samlet opdatering ca. hver halve time.

Med ca. 60 mio. britiske statsborgere i Storbritannien i alt er der dog stadig et stykke vej endnu for indsamlingen.

Underskriftindsamlinger i Storbritannien har ikke nogen reel politisk indflydelse. De bruges typisk til at sætte fokus på et emne, og hvis et forslag får 100.000 stemmer, så kan regeringen overveje at tage emnet til debat i parlamentet.

Balladen om brexit fortsætter i det britiske parlament, mens datoen 29. marts kun er få dage væk.

Senest har premierminister Theresa May skrevet i et brev til medlemmerne af det britiske parlaments Underhus, at hun måske ikke vil lægge sin brexitaftale frem til endnu en afstemning i næste uge, hvis der ikke er støtte til den.

BRANCHENYT
Læs også