Politik

Macron fortsætter reformkursen - men lover lavere skat

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har tænkt sig at fortsætte sin hidtidige reformkurs til trods for fem måneders store protester i Frankrig. Foto: Michel Euler

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har tænkt sig at fortsætte sin hidtidige reformkurs til trods for fem måneders store protester i Frankrig.

Det siger han på et pressemøde torsdag aften i Élyséepalæet.

- De reformer, der er i gang, og de reformer, der er nødvendige for vores land, bør ikke blive stoppet, siger Macron.

Den 41-årige præsident siger samtidig, at franskmændene skal arbejde mere. Men han lover, at indkomstskatten vil blive sat betydeligt ned, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidenten skulle oprindeligt have givet sit svar på protester, der har været anført af protestbevægelsen "De Gule Veste", den 15. april.

Talen blev dog aflyst, da katedralen Notre Dame brød i brand i Paris.

I stedet præsenterede han sine fremtidsplaner på torsdagens pressemøde.

Her lovede Macron også, at han vil bane vejen for, at der fremover skal kunne holdes flere folkeafstemninger. De skal kunne sættes i værk ved hjælp af underskriftsindsamlinger på initiativ af borgerne.

Ifølge nyhedsbureauet dpa har det været et ønske hos "De Gule Veste".

Bevægelsens usædvanligt voldelige protester begyndte i november sidste år og har ført til store sammenstød mellem demonstranter og politi.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS Energisektoren, hvor vi ser på den næste generation af atomkraftreaktorer, som har potentialet til at blive et stort eksporteventyr for Danmark
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også