Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

EU-Kommissionen: Handelskrig og brexit udgør trussel for EU's økonomi

Brexit - britisk farvel til EU
Donald Trump, har truet med at hæve importafgifterne på kinesiske varer for op mod 525 mia. dollar - svarende til knap 3500 mia. kr. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Truslen om en regulær handelskrig mellem USA og Kina og usikkerhed omkring brexit udgør i stigende grad en trussel mod økonomien i EU-landene, advarer EU-Kommissionen.

Det skriver The Guardian.

I samme ombæring har EU-Kommissionen nedjusteret sine forventninger til årets BNP-vækst på tværs af EU-landene fra 1,9 pct. til 1,4 pct.

Der advares mod en eskalering af handelskrigen mellem USA og Kina, hvor situationen i forvejen er spændt forud for en række forhandlingsmøder senere denne uge. En sådan eskalering kunne udløse et "større chok" for EU, lyder advarslen.

Usikkerheden i forbindelse med brexit og truslen om en britisk udgang uden en skilsmisseaftale har ligeledes vejet tungt på nedjustering af forventningerne til væksten.

Advarslen kommer, efter at USA's præsident, Donald Trump, har truet med at hæve importafgifterne på kinesiske varer for op mod 525 mia. dollar - svarende til knap 3500 mia. kr. - så tidligt som fredag.

En eskalation af handelskrigen kan skade verdensøkonomien, advarer Christine Lagarde, der er direktør for Den Internationale Valutafond (IMF).

- For os i IMF er det altafgørende, at spændingerne i handelskrigen løses på en tilfredsstillende måde for alle, da spændinger mellem USA og Kina tydeligt er en trussel for verdensøkonomien, siger hun til The Guardian.

BRANCHENYT
Læs også