Politik

Lars Løkke varsler højere priser på cigaretter

Borgerlig splittelse har holdt ham tilbage, men nu bebuder Løkke, at han vil gøre noget ved prisen på tobak.

Søndag blev Venstres skattestop relanceret af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Tobaksafgifter er imidlertid ikke omfattet, og det er der nok en grund til, siger V-formanden. Foto: Tariq Mikkel Khan

Mens V-toppen hidtil har holdt sig tilbage i debatten om højere cigaretpriser pga. intern uenighed i regeringen, fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han vil gå til valg på at hæve afgiften på tobak.

»Jeg har stået i spidsen for en regering med tre partier, der ikke har kunnet levere et samlet svar på det. Det kan Venstre. Og det kommer vi også til, inden danskerne skal til stemmeurnerne,« sagde han søndag under et vælgermøde, hvor en læge efterlyste politikere, der havde mod til at gøre noget ved prisen på tobak.

»Du står og kigger på dem,« svarede Løkke, som for nuværende afviste at sige præcist, hvad en pakke cigaretter bør koste.

LA er imod at øge afgiften, DF vil lade den stige i takt med inflationen, mens K vil hæve prisen på en pakke fra ca. 40 kr. til 60 kr. I oppositionen ønsker alle partier, at en pakke cigaretter skal koste 60 kr. eller mere – bortset fra S.

»Vi mener, at det rammer for socialt skævt at sætte priserne så højt op,« siger fungerende politisk ordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Antallet af rygere er steget for første gang i 20 år. I dag ryger 23 pct. af danskerne dagligt eller lejlighedsvist ifølge Sundhedsstyrelsen.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også