Politik

Trump opfordrer Fed til at hjælpe med at vinde handelskrigen

Foto: Brendan Smialowski.

USA's præsident, Donald Trump, opfordrer Federal Reserve til at hjælpe med at vinde handelskrigen mod Kina og siger, at en sejr vil være uundgåelig, hvis den amerikanske centralbank matcher de kinesiske centralbankstimulanser.

Det skriver Financial Times.

- Kina vil pumpe penge ind i deres system og vil nok reducere rentesatser, som altid, for at gøre op for den forretning, som de er i gang med at miste, skriver Donald Trump i et tweet tirsdag, ifølge Financial Times.

- Hvis Federal Reserve ville "matche", så ville det være "game over", vi vinder! I alle tilfælde, så vil Kina have en aftale!

Senere tirsdag fortalte præsidenten journalister, at den amerikanske økonomi havde det godt "i alle henseender" og beskrev handelskonflikten med Kina som "et lille skænderi".

Præsidenten har lagt nyt pres på Federals Reserves chef, Jerome Powell, for at sænke renten, mens der hersker usikkerhed på det globale aktiemarked på grund af handelsstridighederne mellem USA og Kina.

Spændingerne mellem Washington og Beijing stammer ifølge præsidenten fra uretfærdig behandling af USA. Donald Trump forudså desuden, at situationen vil ende rigtigt godt og sagde "vi er i en meget stærk position" ifølge Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også