Politik

Regeringschefer vil have Christine Lagarde som ny ECB-chef

Som en del af en større kabale med topposterne i EU bliver IMF-chef Christine Lagarde den næste chef for ECB.

Foto: AP/José Luis Magaña

IMF-chef Christine Lagarde ser ud til at afløse Mario Draghi som chef for Den Europæiske Centralbank (ECB). Det blev en del af resultatet af forhandlingerne om topposterne i EU.

63-årige Lagarde, der har en fortid som finansminister i Frankrig, overtager stolen den 31. oktober. Dermed forlader hun IMF i Washington til fordel for Frankfurt.

Blandt økonomerne på finansmarkederne er der bred enighed om, at Christine Lagarde er en pengepolitisk due, som vil fortsætte, hvor Mario Draghi slipper, og fastholde de rekordlave renter for at holde hånden under væksten.

»Christine Lagarde er et godt match som formand for ECB på et tidspunkt, hvor centralbanken har brug for at ekspandere sin pengepolitik og forstærke bankern,« siger porteføljeforvalter Chris Hiornsfra Edentree Investment Management til Bloomberg News.

Den nuværende ECB-chef Mario Draghi har antydet, at en ny rentesænkning kan være på vej i enten juli eller september.

Der spekuleres også i, at han kan finde på at genstarte de historisk store obligationskøb i finansmarkederne, som man så efter gældskrisen i eurozonen, da han har udtalt, at »alle instrumenter er til rådighed«.

Netop obligationskøbene har Christine Lagarde fra sit hjørnekontor i IMF udtalt sin støtte til, ligesom hun har advaret mod en opstramning af pengepolitikken fra ECB's side.

»Jeg er stolt af at være blevet nomineret til chef for Den Europæiske Centralbank. I det lys, og efter samtaler med den etiske komité i IMF, har jeg besluttet midlertidigt at fratræde mine forpligtelser som adm. direktør i IMF under nomineringsperioden,« skriver Christine Lagarde i en pressemeddelelse.

BRANCHENYT
Læs også