Politik

Macrons miljøminister går af efter hummerskandale

.

Den franske præsident Emmanuel Macron skal nu finde ny miljøminister. Foto: Finn Frandsen

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, skal finde en ny miljøminister

Det står klart, efter at François de Rugy tirsdag har valgt at forlade posten oven på en speget sag om dyre middage for skatteborgernes penge.

Rugy har været i vælten, siden graverjournalister fra Mediapart i sidste uge afslørede, at ministeren har brugt offentlige midler på middage med hummer og champagne til sine venner. Det skulle være sket, da han var formand for det franske parlament.

Samme medie har senere skrevet, at Rugy skulle have lejet en lejlighed med en form for boligstøtte i sin hjemby Nantes. Denne type lejligheder er ellers normalt reserveret til folk med mere beskedne lønninger.

Endelig er Rugy også under mistanke for at have fået foretaget en dyr istandsættelse af sin tjenestebolig.

Det har han dog hele vejen igennem afvist - og gør det fortsat. Rugy betegner hele sagen som en hetz.

- Angrebene og mediehetzen mod min familie tvinger mig til at gøre det nødvendige og træde tilbage, skriver Rugy på Facebook.

- De kræfter, jeg bruger på at forsvare mit navn, gør, at jeg ikke er i stand til på rolig og effektiv vis af udføre min mission. Jeg indgav min opsigelse til premierministeren denne morgen, fortsætter han.

François de Rugy oplyser desuden, at han har lagt sag an mod Mediapart for injurier.

Emmanuel Macron har ikke haft den store succes med de miljøministre, han hidtil har haft i sin regering.

Rugy blev indsat som miljøminister i september 2018 som afløser for Nicolas Hulot. Hulot var i forvejen en kendt miljøforkæmper, men han trådte tilbage, fordi han mente, at hans ministerkolleger ikke gjorde nok for at tackle de globale klimaforandringer.

BRANCHENYT
Læs også