Politik

Christine Lagarde træder officielt af som formand i september

Christine Lagarde er ikke økonom, og hun stod ikke på listen over mulige kandidater, men den 1. november tager hun over som præsident for Den Europæiske Centralbank (ECB). Foto: AP/Markus Schreiber

Formanden for den internationale valutafond (IMF), Christine Lagarde, er længe blevet kørt i stilling som ny direktør for Den Europæiske Centralbank, ECB,. Tirsdag har hun meddelt sin officielle opsigelse, som vil have effekt fra den 12. september.

Det skriver den internationale valutafond i en pressemeddelelse.

- Med større klarhed om processen for min udnævnelse som ECB-direktør, og den tid det tager, har jeg truffet denne afgørelse i fondens interesse, da det vil fremskynde udvælgelsesprocessen for min efterfølger, siger Christine Lagarde i meddelelsen.

Bestyrelsen i fonden har samtidig accepteret hendes opsigelse, lyder det i meddelelsen. Fonden takker samtidig Lagarde for hendes fornemme arbejde og lederskab.

Bestyrelsen vil herefter straks gå i gang med at finde en afløser, og indtil videre bliver det David Lipton, der vil træde ind som midlertidig topchef for fonden.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS Energisektoren, hvor vi ser på den næste generation af atomkraftreaktorer, som har potentialet til at blive et stort eksporteventyr for Danmark
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også