Politik

Christine Lagarde træder officielt af som formand i september

Christine Lagarde er ikke økonom, og hun stod ikke på listen over mulige kandidater, men den 1. november tager hun over som præsident for Den Europæiske Centralbank (ECB). Foto: AP/Markus Schreiber

Formanden for den internationale valutafond (IMF), Christine Lagarde, er længe blevet kørt i stilling som ny direktør for Den Europæiske Centralbank, ECB,. Tirsdag har hun meddelt sin officielle opsigelse, som vil have effekt fra den 12. september.

Det skriver den internationale valutafond i en pressemeddelelse.

- Med større klarhed om processen for min udnævnelse som ECB-direktør, og den tid det tager, har jeg truffet denne afgørelse i fondens interesse, da det vil fremskynde udvælgelsesprocessen for min efterfølger, siger Christine Lagarde i meddelelsen.

Bestyrelsen i fonden har samtidig accepteret hendes opsigelse, lyder det i meddelelsen. Fonden takker samtidig Lagarde for hendes fornemme arbejde og lederskab.

Bestyrelsen vil herefter straks gå i gang med at finde en afløser, og indtil videre bliver det David Lipton, der vil træde ind som midlertidig topchef for fonden.

BRANCHENYT
Læs også